Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τοποθεσίες πού μπορούμε να έρθουμε λίγο κοντύτερα βρέ αδερφέ...

Λοιπόν, άκουσα από κάποια πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία ότι το blog ετούτο εδώ δεν τυγχάνει της προσοχής που θα έπρεπε από την πλειοψηφία τουλάχιστον των χωριανών. Για αυτό ας το κιτρινίσουμε λιγουλάκι.
Η ερώτηση λοιπόν που θα θέσω είναι: Αν δυο ευπρεπείς, διακριτικοί κατά τα άλλα και από καλή οικογένεια νέοι (μιλάμε για άτομα του αντίθετου πάντα φύλου έτσι...) θέλουν να τα πουν λίγο μόνοι τους, να γνωριστούν λίγο καλύτερα ρε αδερφέ, θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να προσπαθήσουν πολύ ώστε να μην γίνει τίποτα γνωστό στα αδηφάγα, αδιάκριτα και πανταχού παρόντα μάτια και αυτιά των Μαυρολιθαριτών. Ας σκεφτούν τις εξής τοποθεσίες. Τις παραθέτω χωρίς σχόλια γιατί βαριέμαι και θα είναι και ...ανάγωγο... εκ μέρους μου!

  1. Δίπλα στο σπίτι του Καφέ (Το σπίτι με το μπαλκόνι τύπου πολυκατοικίας πάνω από το Κοντοθανέικο). Δεν περνάει ποτέ κανένας, αν και είναι τέλος μονοπατιού.
  2. Δίπλα στο Πυργολείκο το σπίτι (Πάνω από του Κ.Τσιαπάρα. Αυτό με τα γαλάζια παντζούρια), έχει μια αχυρώνα.
  3. Στα καινούργια σπίτια που χτίζουνε κάτω από το Γατέικο, επί του καινούργιου τσιμεντένιου δρόμου που ξεκινάει από το Σισουρέικο. Ακόμα εκεί ποιο κάτω έχει μια αχυρώνα στο αριστερό χέρι με κατεύθυνση τον κάτω μαχαλά.
  4. Στο αλώνι κάτω από το σπίτι του Σφαέλου. Φαίνεται να έχει φως από τον Σταυρό, αλλά αν πας από τον Κάτω Μαχαλά δεν θα σε δει κανένας να ανεβαίνει τον λοφάκο πάνω από την μεγάλη στροφή, λίγο πριν το σπίτι του Βαλαγιάννη.
  5. Στα αλώνια δίπλα στο Δραγατέικο το σπίτι. Μπορείς να ανέβεις από το μονοπάτι που είναι λίγο ποιο πέρα από τον καθρέπτη.
  6. Αν κατέβεις τα σκαλιά δίπλα στο παλιό κοινοτικό και αρχίσεις να κατηφορίζεις, τότε στο τέλος της πρώτης μεγάλης κατηφόρας θα δεις μια διχάλα. Στρίψε δεξιά! Αυτός ο δρομάκος(δίπλα στο Συλαίικο το σπίτι) μετά από 50 μ βγάζει κάτω από την εκκλησιά. Είναι όμως έρημος και έχει και πολλά σκαλάκια.
  7. Κάτω από την εκκλησία έχει έναν δρόμο. Αριστερά του δρόμου εκεί κάπου στο τέλος του έχει κάτι τσιμεντένια σκαλοπάτια(μεγάλα). Σιγά μην σε δει κανείς !Άσε που στο τέλος των σκαλοπατιών έχει και ωραία θέα!

Αυτά είναι κάποια πολύ ωραία μέρη να πάει κανείς την μέρα, αν θέλει να περπατήσει μέσα στο χωριό. Όσο για την νύχτα δεν θα τον πάρει κανείς είδηση!!!
ΥΓ: Αποτελεί παράληψη μου όποτε πρέπει να το αναφέρω. Το θέμα του κειμένου δεν είναι εξ' ολοκλήρου δική μου ιδέα. Την υιοθέτησα απο μια συγχωριανή.

15 σχόλια:

  1. eseis oi mavroli8arites exete polu kali or8ografia pou katadaei ws aidia kai diafimisi g t genos sas..eidika aftos o Noire ποθ γραφει το έρθουμε ερθουμαι einai pl kalos rr..ahh pote 8a ktlvt oloi sas rr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1on Anonymos pigene sto blog sou gia tetia sxolia 2on oreo to keimeno an kai parelipses to platanaki(einai aksia).. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. egw ena exw na pw, Noire, petuxes epoxi gia na grapseis tetoio keimeno...SYGXARITIRIA!!!

    YG: o nown noeito...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Noire-Λιθαρίτη, ό,τι και να κάνει κανείς δεν υπάρχει σωτηρία,ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιος κάτι θα δει και την άλλη μέρα θα βγει παράρτημα...νομίζω δε χρειάζεται να αναφέρω πρόσφατα παραδείγματα τέτοιου τύπου αποκαλύψεων...
    Α, και η ιδέα δεν ήταν συγχωριανής αλλά συγχωριανού που αυτή τη στιγμή υπηρετεί τη μαμά-πατρίδα.

    AnonymeKASTR107, νομίζω
    1ον) ότι γενικεύεις χωρίς στοιχεία και
    2ον) υπερβάλλεις και λίγο...

    nonta, εσύ όλο σπόντες είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από αυτή το άκουσα πρώτη φορά και θυμάμαι ακριβώς το που και το πότε!
    Αν παρ'ολα αυτά υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθος τοτέ θα πρεπει να πω οτι..αναθεωρώ!
    Πάντως σε άλλες εποχές μια "sun" στο Μαυρολιθαρι θα εκανε πλούσιο τον ιδιοκτήτη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα οκ ..Κοιταχτε να φτιαξετε το BLOG σας γιατι εγω βλεπω εσεις τα γραφετε και εσεις τα βλεπετε..αστο καλυτερα..Μονο ο Νοντας σκεφτεται σωστα εδω περα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα τα λένε αυτά βρε παιδία;
    τώρα που επιστρέψαμε;
    ως γνώστες έπρεπε να μας ενημερώσετε...
    κατασκίστηκαν τα πόδια μας απο τα λατσούδια και τα κουρμπένια για να τρέχουμε μες στις σάρες!
    Kαλόν θα ήταν στη λίστα να προστεθεί και το καινούριο ιατρείο, (αν εξερέσεις τη κόλλα για τα πλακάκια που είναι παντου)έχει εξαιρετκή θέα και ηρεμία..
    (το βραδύ παντα.. γιατι τη μερα είναι παρακυνδινευμένο)για πόσο ακόμα θα είνα ΓΙΑΠΙ δεν ξέρω..
    Πάντως ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
    Υ.Γ AnonymeKASTR107: ΌΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΜΑΣΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. File Nonta o logos pou se upostirizw einai epeidi exeis katagwgi apo tin endoksi Kastriwtisa..Alla kuriws epeidi me ta sxolia sou anakateveis to blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ρε nonta με τα PR σου...Χαχαχα!!! Να πας για δήμαρχος, έχεις συμπάθειες κι απο δω κι απο κει...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. koita pou sto telos tha paw kai gia dimarxos...

    YG1: pantws den einai kaki idea!!!

    YG2: egw dimarxos dimou kaliewn kai o znodimitris proedros sulogou...

    YG3: pooooooooooooooooooo...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ειπε κανεις οτι οι Καστριωτες συμπαθουν τον Νοντα! Φυσικα και ειναι ενας φλωροπροδοτης..Απλα εχει μεσα το καστριωτικο.. ΥΓ: Και σαφως δεν θα τον ψηφιζαμε για Δημαρχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. nai, nai diki mou itan i idea! s'euxaristw antara!


    p.s. i patrida mporei na koimate isixi pleon! feugw gia kypro....

    ΑπάντησηΔιαγραφή