Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΠΩΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ...


Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο από την νεολαία αλλά όχι για την νεολαία. Είναι γι' αυτούς που ανακάλυψαν την ίδια και την δυναμική της μετά από ένα πανηγύρι. Για όλους αυτούς που είχαν το θράσος να την βάλουν στη πρώτη γραμμή αλλά δεν είχαν το θάρρος να την στηρίξουν. Κάποιοι μπορεί να βιαστούν να μας χαρακτηρίσουν ονειροπόλους ή ακόμα και αφελής που πιστέψαμε ότι μπορούμε να άλλαξουμε κάτι με την ένταξή μας στο σύλλογο του χωριού μας. Αυτοί οι κάποιοι είναι οι ίδιοι που αύριο θα μας δώσουν συγχαρητίρια για την συμμετοχή μας στην 'κυριακή στο χωριό' στη Πρώτη Σερρών. Εμείς το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε σε όλους αυτούς είναι οι πράξεις μας που τόσα χρόνια αποδεικνύουν πόσο πολύ αγαπάμε αυτό τον τόπο. Στον τόπο που αργότερα θα κληρονομίσουν τα δικά μας παιδιά και που αν δεν μάθουν από μας να τον σέβονται και να αγωνίζονται γι' αυτόν τότε το μέλλον του προβλέπεται δυσοίωνο.
Και πριν μας δώσετε συγχαρητίρια σκεφτείτε, πως είμαστε οι ίδιοι που σας 'ενοχλούμε' κάθε βράδυ του Αυγούστου αφού δεν έχουμε να πάμε πουθενά αλλού. Η νεολαία των απανταχού Μαυρολιθαριτών δεν είναι μόνο για να χορεύει και να τραγουδάει. Είναι και για να την συμβουλεύονται σε κρίσιμες αποφάσεις. Είναι και για να επιδιώκουν να μάθουν την γνώμη της σε περίπτωση που γίνει κάποιο έργο σημαντικό για το μέλλον, επειδή αυτή είναι το μέλλον. Μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από την 'τηλεοπτική βιτρίνα' ενός χωριού που τιμά τα έθιμα και τις παραδόσεις. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η πρόθεσή μας δεν είναι η προσωπική μας προβολή μέσω της συμμετοχής μας σε εκδηλώσεις. Το κίνητρό μας είναι το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του. Και θέλουμε την υποστήριξη όλων προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε νέοι με ιδέες και δεν έχουμε χωράφια να χωρίσουμε οπότε αγαπιόμαστε κιόλας. Αν τα πανηγύρια και οι χοροί καταφέρνουν να ενώσουν το χωριό τότε εμείς είμαστε αυτοί που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους αυτούς που πίστεψαν σε μας και μας στήριξαν. Χωρίς αυτούς είναι γεγονός πως οι ιδέες μας όχι μόνο δεν θα είχαν εισακουστεί αλλά δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε και για πραγματοποιησή τους στο μέλλον.

Ο σύλλογος χωρίς την συλλογική προσπάθεια όλων δεν μπορεί να κάνει την διαφορά.



Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΤΩΝ

8 σχόλια:

  1. επιχειρηματα και θεσεις γραψε εσεις να τα προσθεσω αν θελετε..εγω ελεγα να γραψουμε κατι γενικο γιατι ετσι κι αλλιως οτιδηποτε αλλο μαλλον θα κοπει απτο 'ραδιοτηλεπτικο ..'!!!πιστευω οτι τις θεσεις μας δεν ειναι αναγκη να τις μαθουν απο ενα αρθρο αλλα στο συμβουλιο το γενικο!εδω ειπα να γραψω κατι για να τους ταρακουνισω απο την αδρανεια!!οσο για την υπογραφη πως αλλιως θα μπορουσα να το θεσω αφου ειμαστε η πλειοψηφια και εξαλλου δεν λεμε κατι καινουριο!!!!περιμενω γνωμες..δεκτες αλλαγες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δεν σημαίνει οτί αυτά που λέει το κείμενο αντιπροσοπεύουν όλη την νεολαία.
    Πρόταση:Να υπογραφεί σαν Χορευτικό του Μαυρολιθαρίου ή ονομαστικά. Γιώργος, Νώντας, Νάντια, Άντα κ.τ.λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ νομίζω οτι στην πλειοψηφία της,η νεολαία του χωριού αυτά πιστεύει.
    εγκρίνω...

    ΥΓ:την υπογραφή άστην έτσι όπως είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλύτερα να μην υπογράψουμε επωνύμως!

    Μπορει να κάποιοι απο εμάς να είμαστε μέλοι του χορευτικού(μέχρι πότε άραγε..), αλλα αύτο δεν μας αναγάγει αυτομάτως σε επώνυμα πρόσωπα, ενώ απο την άλλη δεν αντιπροσωπεύουμε ουτε καν μέρος της νεολαίας. Γιατί λοιπόν να υπογράψουμε με ονόματα και να φανούμε σε ένα τόσο αντιπροσωπευτικό αλλά και καθολικό έντυπο, όπως η εφημερίδα του ΣΑΜ(Συλλογου Απανταχου Μαυρολιθαριτών), μια μικρή και αδύναμη μειοψηφία?
    Ας αφήσουμε να κρίνουνε αυτοί που θα το διαβάσουν οτι θέλουνε και να πιστεψουν οτι τους αρέσει! το Νεολαία δείχνει απολύτως αντιπροσωπευτικό. Στο χωριο θα πούμε όλα τα άλλα στο γενικό συμβούλιο και εκεί ελπίζω ο Τυρμπο(ελπίζω να είναι) να μην προλαβαίνει το πρωί να σερβιρει καφέδες και το μεσημερακι ούζα!

    ΥΓ:Δημήτρη δεν ξέρουμε πόσοι θα ήθελαν να έρθουν και τελικά δεν μπορεσαν ή αποφάσισαν οτι δεν γίνεται να θυσιάσουν τις μέρες τους για το χορευτικό, ασε που κάποιοι να μην γνώριζαν ακριβώς...
    Μπορούμε όμως να αναφέρουμε γενικώς το χορευτικό σαν σημείο αναφοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με moisiodaka ότι μάλλον δεν είναι καλό η υπογραφή να παραπέμπει σε κάτι τόσο επίσημο. Φαίνεται σαν να έχουμε πάρει το copyright του συλλόγου για την πάρτη μας και με το έτσι θέλω. Δεν έχω κάτι εναλλακτικό να προτείνω προς το παρόν (αλλά αν μου έρθει καμιά ιδέα θα σας την γράψω).

    Ίσως θα μπορούσαμε αντί υπογραφής, να βάλουμε απλά εναν υπότιτλο στο κείμενο του τύπου 'σκέψεις νέων' ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, πιο γενικό και πιο...informal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι όμως ακυρώνεται εξ αρχης όλο το νόημα του κειμένου της Ναντιας!
    Είπαν να γράψει κάτι για την νεολαία και γράφει κάτι για την νεολαία πέρνωντας βεβαίως το θάρρος να το γράψει εκ μέρους της!
    Οκ κάποιοι μπορεί να μην συμφωνούν αλλά δεν έχουν παρά να το πουν οταν βρεθουμε.
    Δεν γράφει ουτε κάτι ακραίο ουτε κατι που δεν θα γίνει αποδεκτο,παρα μόνο γενικές αλήθειες. Είναι αρκετα γενικό, και θα βρεί αρκετους να συμφωνούν...
    Δεν μπορει να αναφερθεί σαν να αντιπροσωπευει κάποιο κομματι ή μικρο μέρος ενος συνόλου διότι έτσι ακυρώνει την όποια δυναμική του άρθρου. Δεν είμαστε απλή, μικρή μειοψηφία.
    Αν θέλουμε να επιτύγχουμε κάτι καλό ας μην κολλάμε σε ετικέτες οι οποίες για αρχή δεν έχουν να δώσουν κάτι.
    Το Νεολαία δείχνει απολύτως αντιπροσωπευτικο και ..οκ μπορεί να γράψει με μικρά τα πρώτα γράμματα.πχ: "Η νεολαία των Απανταχου Μαυρολιθαριτών" ή σκέτο "νεολαία των Απανταχού Μαυρολιθαριτών", έτσι για να μην δείχνει βαρύγδουπο.
    Να δείχνει όμως μια ολότητα, ένα σύνολο και όχι μέρος συνόλου.

    ΥΓ: Μην κολλάμε στην υπογραφή,η μαρκίζα μπαίνει οταν ανοίξει το μαγαζι...
    ΥΓ: Δεν υπάρχει κάτι επίσημο εκ μέρους μας για να έχει πάρει το copyright, απο την άλλη είμαστε η νεολαία. Μην ξεχνάς οτι γράφουμε εγω, εσυ ,ο διπλα και... ο άλλος και το δείγμα είναι μικρό αλλα αλήθεια όλα αυτα που γράφει είναι γενικώς αντιπροσωπευτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to keimeno diorthithike apo ta orthigragika kai tha to paw simera gia dhmosieusi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγα μην ειχε ορθογραφικα!!!!λοιπον επειδη πολλες αντιδρασεις ακουσα για την υπογραφη και οχι σχολια για το κειμενο καθεαυτου.δεν θα μπει υπογραφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή