Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ!

Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο από την νεολαία αλλά όχι για την νεολαία. Αναφέρεται σε όλους αυτούς που είχαν το θράσος να την βάλουν στην πρώτη γραμμή αλλά δεν είχαν το θάρρος να την στηρίξουν. Κάποιοι μπορεί να βιαστούν να μας πουν ονειροπόλους ή ακόμα και αφελής επείδη πιστέψαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάτι με την ένταξη μας στον σύλλογο του χωριού μας. Αυτοί οι 'κάποιοι' είναι οι ίδιοι που αύριο θα μας δώσουν συγχαρητίρια για την συμμετοχή μας στην 'κυριακή στο χωριό' στη Πρώτη Σερρών. Εμείς το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε σε όλους αυτούς είναι οι πράξεις μας που τόσα χρόνια αποδεικνύουν πόσο πολύ αγαπάμε αυτό το τόπο. Στο τόπο που αργότερα θα κληρονομήσουν τα δικά μας παιδιά και που αν δεν μάθουν από μας να τον σέβονται και να αγωνίζονται γι'αυτόν τότε το μέλλον του προβλέπεται δυσοίωνο. Και πριν μας δώσετε συγχαρητίρια σκεφτείτε, πως είμαστε οι ίδιοι που σας 'ενοχλούμε' κάθε βράδυ του Αυγούστου αφού δεν έχουμε να πάμε πουθενά αλλού. Είμαστε η νεολαία του χωριού, αυτή που βγάζει το χωριό ασπροπρόσωπο όποτε το χρειαστεί. Νομίζουμε λοιπόν πως ήρθε η ώρα να μας στηρίξει και το ίδιο.







(αυτο ειναι το αρθρο που μου ζητησανε για να μπει στην εφημεριδα!οποιες αλλαγες θελετε ειναι δεκτες αρκει λιγο συντομα για να προλαβει να τυπωθει.)

12 σχόλια:

  1. Είναι επιθετικό...Το θεμα όμως δεν είναι το πως θα το χαρακτηρίσουμε.
    Το ολο νόημα ενός τέτοιου άρθρου εξαρτάται κατα την γνώμη μου σε ποιους θέλουμε να απευθύνεται.
    Αν αναφερεσε στην πλειοψηφία που βγάζει συμπεράσματα όντας για λίγο καιρο ενεργοί Μαυρολιθαρίτες, τοτε οκ μπορει να τους ταρακουνησείς λιγο δυσαρεστα καθως μάλλον δεν τους νοιάζει!
    Αν όμως απευθύνεσαι σε κάποιους που ερχονται μεν στο χωριό ή ασχολουνται καπως περισσοτερο, τοτε σαν καλοι χωριανοί μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν λιγο περισσοτερο την οποια σταση τους απέναντι στην εκάστοτε νεολαία...
    Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να τους ξεμπροστιασεις οσο μπορεις περισσοτερο καθώς διέπονται μόνο απο ιδιοτελεί κίνητρα. Αν και ίσως πολοί εξ αυτών κρατανε μυαλά παλιά,οπότε μπορει και να θυμώσουν.
    Στο τέλος τέλος δημοκρατία έχουμε και σαν νεολαίοι οφείλουμε να λέμε τα πράγματα αληθινά και όπως τα αισθανόμαστε.

    Ελπίζω να σε κάλυψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατι ακομα Κωσταντίνα...
    Η νεολαία πρέπει αυτο το καλοκαίρι να κινηθεί ακομη περισσοτερο...Δεν το θεωρω κρίσημο καλοκαίρι διοτι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα οτι και αν γίνει. Απλώς πρεπει μετα απο όλη αυτη την παρουσία μας στις όποιες πολιτιστικες εκδηλώσεις και με την ευκαιρια την παρουσια μας πάνω στο χωριο να κάτσουμε και να μιλήσουμε μεταξύ μας.Οχι όμως πάλι εμείς και εμείς, σε αυτό τον διαλογο πρεπει να παραστούν ατομα μεσα απο ενα χρονικό φάσμα τουλαχιστον 15 ετών(15-30). Έχουμε να πουμε πολλα και να βγάλουμε αρκετά συπεράσματα,τσι ώστα οι κινησεις μας να είναι λιγότερο σπασμωδικες και περισσότερο οργανωμένες.
    Ευχαριστώ...

    ΥΓ:Νοντα θέλω να είσαι καλός μαζί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λίγο επιθετικό...αλλά καλό!

    Θα πρότεινα μόνο να προσθέσουμε μερικά πράγματα ακόμη.

    Κατ'αρχήν, να βάλουμε μια προτασούλα που να λέει ότι υπάρχουν και άνθρωποι που μας υποστηρίζουν και είναι συνεργάσιμοι και τους ευχαριστούμε.

    Και από κει και πέρα, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλό να βάλουμε σαν επίλογο μια γενική θέση της νεολαίας προς το χωριό. Να ξαναπούμε δηλαδή οτι θέλουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και σε όλους τους τομείς. Οτι μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από την 'τηλεοπτική βιτρίνα' ενός χωριού που...τιμά τα έθιμα και τις παραδόσεις. Να καταστήσουμε σαφές οτι πρόθεσή μας δεν είναι η προσωπική μας προβολή μέσω της συμμετοχής μας σε εκδηλώσεις. Το κίνητρό μας είναι το 'συμφέρον' του τόπου και των ανθρώπων του. Και θέλουμε την υποστήριξη όλων προς αυτή την κατεύθυνση.

    Τεσπα, αυτά πάνω κάτω θα προσέθετα εγω. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε και οι υπόλοιποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, εννοείται φυσικά οτι με όσα έχεις γράψει ήδη, συμφωνώ απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω από τη μεριά μου συμφωνώ με το κείμενο αλλά καλό θα ήταν να αναφερθούμε και σε αυτούς που μας στήριξαν.

    ΥΓ:Παναγία μου,λες και θα κατεβάσουμε κόμμα στις επερχόμενες εκλογες κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νάντια το κείμενο είναι πολύ καλό και με τις συμπληρώσεις της Άντας μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένο.
    Και λίγη επιθετικότητα δε βλάπτει όταν στηρίζεται με επιχειρήματα... ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω να αναφερθώ και σε αυτους που μας στήριξαν....
    Λοιπόν αυτοι που λέτε οτι μας στηρίζουν πραγματι το κάνουν!
    Απλώς έτσι το βλέπουμε το θέμα λίγο επιφανειακά...
    Θεωρώ οτι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην μας στηρίζουν. Ποιοι θα τις κάνουν τις εκδηλώσεις?
    Ακομα, το θέμα δεν είναι τα καλά λόγια αλλα οτι η πλειοψηφία ανακάλυψε την νεολαία και την δυναμική της μετά απο ένα πανηγύρι!
    Όσοι ηταν τοτε θα θυμουνται!!!
    Η νεολαία των απανταχού Μαυρολιθαριτών δεν είναι μόνο για να χορεύει και να τραγουδα! Είναι και για την συμβουλεύονται σε κρισιμεσ αποφάσεις ή να επιδιώκουυν να μαθουν την γνώμη της όταν πρεπει αν γίνει καποιο έργο σημαντικό για το μέλλον, επειδή αυτή είναι το μέλλον!
    Πέρσι πράγματι βγάλαμε 5/9 μέσα στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου,απλώς θα ήθελα την επόμενη φορά να υπάρχει μεγαλυτερη αναλογια στα κυριως διοικητικα πρόσωπα, τα οποία βεβαίως δεν θα πιεστούν να μπουν ελείψει άλλων!
    Η νεολαία πρέπει να δοκιμάσει την τύχη της στα πραγματικά σοβαρά πολιτιστικα γεγονοτα, όπως στην διοργάνωση ενός τοπικού φεστιβάλ ή ενός συνεδρίου για την ιστορια και τον πολιτισμο αυτου του τόπου.Τέλος για να μην φανώ αδικος, πρεπει να πω οτι όλοι αυτοί που είναι κοντά στην νεολαία είναι διότι αισθάνονται κυρίως σαν και εμας και μπορουν να επικοινωνήσουν κυρίως μαζί μας. Και αυτοι δικοι μας είναι!

    ΥΓ:ποσα θαυμαστικά έβαλα ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω δημήτρη ξέρεις τι πιστεύω?

    οτι με το κείμενο αυτό(και ειδικα στιν 4η-5η παράγραφο)αφήνεις να εννοηθεί οτι θα "κυνηγήσεις" την προεδρία στην επόμενη γενική συνέλευση...
    φίλε μουουουουου...
    τώρα κατάλαβα γιατί στις εκπομπές(κυριακή στο χωριό)είσαι μονίμως κατσουφιασμένος...
    απλα,γιατί δεν θέλεις να φανεί ωραία η εικόνα του χορευτικού για να "χτυπήσεις" την επιτυχία του συλλόγου εφόσον δεν ανήκεις σε αυτον!!!!

    ΥΓ:...μπορεί να πιστεύω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά καλό είναι να μην επιμένουμε πάντα και μόνο σε ό,τι αρνητικό συμβαίνει. Αυτό δεν είναι πρόταση για υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης στάσης ζωής. Στο κάτω κάτω, ξέρουμε όλοι ότι η μίρλα είναι βασικό χαρακτηριστικό της μαυρολιθαρίτικης φυλής, και ως τέτοιο την αγαπάμε και δεν πρόκειται να την απαρνηθούμε!

    Θέλω απλά να πω πως το να κανουμε πού και πού μια αναφορά στα ομορφα και καλά που γίνονται θα δείξει πως η προσέγγισή μας είναι σοβαρή και όχι απλά συνέχεια του σχεδον μόνιμου καταγγελτικού χαρακτήρα των δημόσιων διαλόγων των χωριανών.

    Αν, όπως υποστηρίζει ο φίλος μας ο tolis, οι χοροί και τα πανηγύρια καταφέρνουν να ‘ενώσουν το χωριό’, τότε εμείς είμαστε αυτοί που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία. Είμαστε νέοι, με ιδέες, και δεν έχουμε χωράφια να χωρίσουμε οπότε αγαπιόμαστε κιόλας! Τώρα που έχουμε την προσοχή τους (θα έλεγα ‘ας κάνουμε την ανατροπή’, αλλά δε θέλω να παραπέμψω αλλού…), ας τους αποδείξουμε στην πράξη πως η νεότεροι μπορούν και να ξεπεράσουν και να αποτελέσουν παράδειγμα για τους παλιούς.

    Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλοάσχετα από το κείμενο για το οποίο συζητάμε, απλά είπα να σας τα γράψω, να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας… και για να προλάβω το noire-λιθαρίτη κάνοντας από τωρα την πρώτη εισήγηση του συνεδρίου 15-30! (Κοίτα να δεις που θα σου φάω και την προεδρία…!χαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποιος στην χάρη σου Ναντια,επιασες 2ψηφιο αριθμο σχολίων...
    Ελπίζω να μην σε μπερδεψαμε,παρε οτι θες απο ολα αυτα και γραψε...
    Ετσι λιγο επιθετικό ,λιγο σοβαρο,λιγο με επιχειρηματα και θα σε λάβουν σοβαρα υπ΄οψιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειμαί και γω της γνώμης οτι θα πρέπει να γράψουμε ενα κείμενο με τις θέσεις μας για το χωριό και τις προτάσεις μας για τα έργα που θέλουμε να γίνουν.(Αν και τα πιο πολλά από αυτά που ζητούσαμε πέρισυ έχουν είδη γίνει).
    Νάντια πρέπει να προσέξεις και την υπογραφή του κειμένου γιατί οπως και να χει αυτά που είπαμε δεν εκφράζουν ολόκληρη την νεολαία του χωριού μας και θα έχουμε σίγουρα αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή